Alice. Nederlandse vertaling.

October 26, 2018

 

"Het is het verhaal van een 28-jarig meisje dat ontdekt dat ze kanker heeft." Dat is hoe ze ons verwelkomt op haar blog. Maar Alice haar verhaal gaat niet alleen over kanker. Tijdens mijn ontmoeting in het Grand Central café met Alice vertelde ze me een verhaal over levenslust en hoop.

 

Ze gelooft niet in toeval. Dat ik met haar contact opnam om haar portretten vast te leggen was het lot. Bovendien had ze er al aan gedacht zichzelf te laten fotograferen met haar geschoren hoofd, maar gaf geen vervolg aan dat idee. En dan hier, een fotograaf die een bericht stuurt om die foto's te maken en haar verhaal te vertellen.

 

 

Deze jonge vrouw leeft ten volste. Na het starten van een carrière achter de schermen bij de televisie verloor ze zichzelf en ging naar Nieuw-Zeeland. Ze kwam maanden later terug, overweldigd door de complexiteit van het leven: "Ik dacht dat ik daar het antwoord op al mijn vragen zou vinden, maar mijn problemen waren hier nog altijd, toen ik terugkwam."

 

Jarenlang dwaalt ze rond." Ik was net 17 geworden toen ik mijn studie begon om in de bioscoop te werken. Ik was te jong en onervaren in het leven. "Ze vertelde me dat iedereen een jaar naar het buitenland zou moeten gaan; werken, reizen, voordat je een beroep uitkiest en moet bepalen: Wat wil je nu eigenlijk de rest van je leven doen?

 

 

Maar de meest symbolische reis die ze maakte? De 900 kilometer lange pelgrimstocht, op weg naar Santiago de Compostela. Ze moest terugkeren naar België voordat ze in Santiago aankwam.
Het gezegde "It's not about the destination, it's about the journey." is hier zeker van toepassing.

 

Toen haar leven volledig op zijn kop werd gezet door het lymfoom van Hodgkin, wist Alice dat haar reis nog niet was afgelopen. En niet één keer dacht ze daar anders over.

 

Ze noemde haar kanker "Crabby" en haar katheter "Catherine".
Haar humor en haar optimisme in dit hoofdstuk van haar leven inspireerde mij enorm.

Nu genezen: Alice, het verhaal van een meisje dat de stad verovert op haar fiets!

 

Lees hier haar blog. (FR)

 

 

"Belles de Bruxelles" is een fotografische serie van een spectrum van schoonheden die zichzelf als Brusselaar beschouwen. Altijd foto's. Soms een verhaal.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon

ⓒ 2019 Mariska Broersma.

Brussels, Belgium.